Алжирец е нападателят, който подпали синагога и заплаши с нож полицията във

...
Алжирец е нападателят, който подпали синагога и заплаши с нож полицията във
Коментари Харесай

Алжирец подпалил синагогата във Франция

Алжирец е нападателят, който подпали синагога и заплаши с нож полицията във френския нормандски град Руан в петък. Молбата му за леговище във Франция е била отхвърлена. Това оповестява " Ройтерс " в петък, като цитира публични лица.

Припомняме, че униформените гръмнаха нападателя. Нападението бе осъществено в петък сутринта, само че националността на подпалвача не бе разкрита незабавно. Прокурорът Фредерик Тейе съобщи, че служителите на реда са следвали вярната процедура.

" Въоръжен мъж по някакъв метод се качи в синагогата и хвърли предмет, нещо като коктейл " Молотов ", в основната стая за молебствия ", сподели кметът Николас Майер-Росиньол. Той добави, че никой различен не е потърпевш.

Кметът на Руан съобщи, че градът е " разтресен и шокиран ".

През 2016 г. областта беше потресена от офанзива, отговорност за която след това бе поета от " Ислямска страна ". Тогава духовник беше погубен с нож по време на работа в град Сент-Етиен-дю-Рувре, в южната част на градската агломерация на Руан.

Полицията е разкрила мъжа на покрива на синагогата с стоманен кол и кухненски нож, който го прострелял, когато се противопоставил на заповедите да спре.

Атаката против храма е последната антисемитска офанзива в страната. Франция, сходно на доста страни в Европа, регистрира голям скок в антиеврейските дейности след нападението на " Хамас " против Израел на 7 октомври и военния отговор на Израел в Газа. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР